• Imprimeix

Accesnet

Què és el portal Accesnet?

Accesnet és el portal web on pots formalitzar tots els tràmits necessaris per a l’accés a la universitat. Entre aquests tràmits es troben la matrícula i resultats de la PAU, la preinscripció universitària, matrícula a la prova PAP i la preinscripció al Màster en formació del professorat.

Com em registro al portal Accesnet?

Per registrar-te a Accesnet has de clicar la casella “Registre” per accedir a una pantalla on has d'introduir el teu DNI o document d’identificació, acceptar la política de protecció de dades i clicar a “Registrar-me”. A continuació s'obrirà un formulari on hauràs d’introduir les teves dades personals i acadèmiques i finalment crear el teu codi Accesnet (contrasenya).

Vaig registrar-me al portal Accesnet en anys anteriors. He de registrar-me novament aquest any?

Hauràs d’accedir al portal Accesnet amb el mateix usuari i codi Accesnet i passar per totes les pantalles de registre. Les teves dades apareixeran omplertes, així que només les hauràs d’actualitzar o rectificar. Aquest nou procés de registre es realitza per assegurar que les dades introduïdes són correctes i per poder adequar el teu perfil actual al portal.

Què és el codi Accesnet?

És la contrasenya personal de l’usuari per accedir al portal Accesnet. Està formada per un mínim de vuit caràcters que han d’incloure majúscules, minúscules i números. Per exemple: Abcd1234

No recordo el codi Accesnet o tinc problemes d’accés:

Si has oblidat el teu codi Accesnet i l’adreça electrònica que consta a la base de dades de la Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya és correcta, pots generar-te un nou codi que el sistema t'enviarà automàticament al teu correu electrònic. Una vegada tinguis aquest codi hauràs d’accedir al portal i canviar la contrasenya (codi Accesnet) que se t'ha facilitat ja que es tracta d’un codi provisional.

Si la teva adreça electrònica no és correcta o ha canviat hauràs de venir personalment amb el teu DNI a l’Oficina d'Accés a la Universitat o a qualsevol de les seus per tal que et facilitem un nou codi. D’acord amb allò que estableix la Llei Orgànica de protecció de dades de caràcter personal 15/1999 no és possible transmetre aquesta informació confidencial per cap altre mitjà que no sigui el presencial, ja que és l’única manera d’identificar-te correctament.

El portal Accesnet no funciona:

Durant el període de matrícula de la PAU o de la preinscripció universitària, a causa del gran volum de visites que rep el portal o bé per tasques de manteniment i càrrega de dades, és possible l’aparició de problemes puntuals d’accés. Si es dóna el cas, intenta accedir-hi més tard.

Si el problema persisteix, pots intentar l’accés des d’un altre navegador o des d’un ordinador diferent, per assegurar-te que el problema sigui del portal.

Si no aconsegueixes accedir-hi passat un temps prudencial, et recordem que pots formalitzar qualsevol tràmit del portal Accesnet presencialment als ordinadors de l’Oficina d’Accés a la Universitat (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona) o a qualsevol de les seus.

No m’apareix el tràmit de matrícula de la PAU o preinscripció universitària:

Si no visualitzes el tràmit de matrícula de la PAU o preinscripció universitària cal que cliquis a l’opció “Canvia la selecció” situada a la part inferior esquerra del menú inicial del teu perfil d’usuari Accesnet.

Un cop realitzada aquesta acció, cal que activis la casella del tràmit corresponent (1) i accedeixis als teus “Tràmits i consultes personalitzats” (2) on trobaràs l’enllaç activat.

No puc afegir la població a les meves dades personals:

Si no trobes la teva població a l’hora d’afegir les teves dades personals has d’introduir només les primeres lletres i apareixerà un desplegable amb diferents opcions que hauràs de triar.

No puc passar d’una pantalla o pestanya a la següent:

Primer de tot, comprova que no t'has oblidat d’omplir cap camp. A la part superior del formulari apareix el camp o camps que manquen per omplir.

D’altra banda, segons el navegador que utilitzis, és possible que l’aplicació pugui aturar-se en algun moment en passar d’una pantalla a l’altra o en canviar de pestanya. Si et trobes en aquesta situació, prem la tecla “F5” per solucionar-ho

No puc afegir les dades de la meva titulació universitària:

Si l’aplicació no et permet afegir les dades de la teva titulació universitària, cal que indiquis a l’apartat “Perfil acadèmic” del registre/edició d’usuari que l’has acabada. Automàticament podràs introduir-ne les dades a la tercera pestanya, “Dades acadèmiques” del procés de preinscripció universitària.

No puc afegir les dades del meu CFGS, FP2 o assimilat:

Si l’aplicació no et permet afegir les dades del teu Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), FP2 o assimilat, cal que indiquis a l’apartat “Perfil acadèmic” del registre/edició d’usuari que l’has aprovat o que l'acabes enguany. Automàticament podràs introduir-ne les dades a la tercera pestanya, “Dades acadèmiques”, de la preinscripció universitària.

No trobo el nom dels estudis que he cursat a l’estranger:

Si en el portal Accesnet no consta exactament l’estudi que has iniciat/finalitzat o la teva universitat, hauràs d’escollir una opció genèrica: “Estudi desconegut” i/o “Altres universitats”.

L’Oficina d’Accés a la Universitat revisarà aquestes dades d’acord amb la documentació que ens facis arribar i, en cas necessari, les modificarà.

No puc afegir preferències o modificar el seu ordre:

Un cop has cercat l’estudi que vols cursar cal que el seleccionis clicant a la casella situada al costat esquerre del nom dels estudis. Per incorporar-lo a la teva llista de preferències, has de seleccionar “Afegir preferència”, situada a la part inferior esquerra del quadre de cerca d’estudis.

Si afegeixes dues o més preferències les pots ordenar posteriorment utilitzant els símbols de les fletxes.

No trobo l’estudi que vull afegir a les meves preferències:

El cercador de preferències disposa de diversos criteris de cerca. El més efectiu és que només en triïs un per fer la cerca. Per exemple, seleccionar la universitat que ofereix els estudis que desitges cursar i així t'apareixeran tots els graus d’aquella universitat. També pots utilitzar una sola paraula del nom de l’estudi: per exemple, “empreses” per cercar Administració i direcció d’empreses, ja que pot donar-se el cas que un mateix estudi canviï de nom segons la universitat on s’imparteix.

Has de tenir en compte l’idioma de configuració del teu perfil a l’aplicació Accesnet. Per exemple, si tens configurat l’idioma castellà, hauràs de cercar “Derecho” en comptes de “Dret”.

En cas de dubte, pots consultar l’oferta de preinscripció a l’enllaç següent: Centres d'estudi i places o bé consultar el cercador d'estudis.

He lliurat la documentació dels meus estudis i realitzat els tràmits corresponents, però la meva matrícula de la PAU o preinscripció universitària encara no és vàlida

Hauràs d’esperar uns dies per comprovar que la preinscripció universitària o que la matrícula de la PAU passi a ser vàlida. En aquest temps, la documentació lliurada és revisada, verificada i validada al teu perfil Accesnet. Si el tràmit segueix com a “Pendent de validar”, posa't en contacte amb l’Oficina d’Accés a la Universitat.

Quina nota introdueixo en la preinscripció universitària si encara no tinc la nota de la PAU?

Si encara no saps el resultat de la PAU, tant de la fase general com de les matèries de la fase específica, per poder finalitzar el tràmit de preinscripció universitària, pots indicar com a qualificació provisional un 5,000.

Una vegada siguin publicades les notes de la PAU, si t'has examinat a Catalunya, comprovaràs que ja estan introduïdes a la teva preinscripció universitària.

Vull incorporar més matèries de fase específica:

Si t'has examinat de diverses matèries de la fase específica de la PAU aquest any o en convocatòries anteriors, pots incorporar-les a la teva sol·licitud de preinscripció universitària clicant a “Afegir matèria de fase específica” dins l’apartat “Dades acadèmiques” del teu perfil Accesnet.

Introducció de qualificacions de la PAU d’estudiants d’altres comunitats autònomes:

Si has superat la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) en una altra comunitat autònoma, a l’apartat “Dades acadèmiques” has de fer constar la nota definitiva d’accés a la universitat (no la nota individual de cada examen), la matèria de modalitat que has inclòs en la fase general de la PAU, i les matèries de la fase específica de la PAU amb les notes corresponents per tal que l’aplicació calculi correctament la teva nota d’admissió per a cadascun dels estudis sol·licitats.

Missatge d’error en l’assignació de places:

Si l’aplicació no et permet consultar l’assignació de places o t'apareix un missatge d’error, això significa que en aquests moments no tens cap plaça assignada o que algun tràmit de la preinscripció està pendent de validació. Pots posar-te en contacte amb l’Oficina d’Accés a la Universitat.

Data d'actualització:  03.03.2017