• Imprimeix

Beques i ajuts

Un cop has determinat el teu tram de renda familiar, ho tindràs més fàcil per saber quines línies d'ajuts tens al teu abast. La beca bàsica per a estudiants del tram 0 (beca MECD) està complementada pel Govern amb Beques Equitat amb bonificacions de fins al 50% en la matrícula per a l'alumnat dels trams de l'1 al 5.

També disposes d'ajuts específics per a l'acreditació de coneixement de llengües estrangeres, el suport a la mobilitat o la realització d'estudis de postgrau en l'àmbit de l'enginyeria, entre d'altres.

Principals beques i ajuts:

Si et correspon el tram 0 de renda familiar i patrimoni familiars i compleixes els requisits acadèmics establerts pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (MECD), pots obtenir una beca MECD.

La beca MECD suposa l’exempció del pagament dels crèdits matriculats per primera vegada i, en determinats casos, també es complementa amb altres ajuts com el de residència o compensatori, entre d’altres.

Més informació sobre la Beca MECD.

 

Com a estudiant beneficiari d’una Beca Equitat obtindràs una bonificació en el preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada que pot ser d’entre el 50% i el 10% de l’import total, en funció del tram que et correspongui segons la renda familiar computable i el nombre de membres de la unitat familiar.

Pots sol·licitar una Beca Equitat si estàs situat en els trams de renda de l’1 al 5. Els/les estudiants de primer curs que compleixin els criteris econòmics de les beques MECD, però no els acadèmics, tenen dret a una Beca Equitat Primer Curs.

Si vols conèixer, de forma orientativa, el preu dels teus estudis en el cas de rebre una beca Equitat pots consultar-ho a la calculadora de preus universitaris.

Més informació sobre les beques Equitat.

Ajuts amb l'objectiu de compensar parcialment els costos de la matrícula universitària d'estudis oficials en una sèrie de centres adscrits.

Més informació sobre els ajuts.

Línia d’ajuts de la Comissió Europea per promoure la mobilitat acadèmica d'estudiants universitaris dins de l'àmbit europeu, amb el corresponent reconeixement dels estudis realitzats a d’altres països. Actualment en formen part més de 2.000 mil institucions d'ensenyament superior de 31 estats, pertanyents a la Unió europea i a Noruega, Islàndia, Macedònica, Liechtenstein i Turquia.

La tramitació de la beca Erasmus es gestiona des dels departaments de Relacions Internacionals de la teva universitat.

En el cas que t’hagin concedit una beca Erasmus recorda que també la pots complementar amb els ajuts MOBINT a la mobilitat internacional.

Programa per garantir el coneixement de terceres llengües (anglès, francès, alemany o italià) de la comunitat universitària, que inclou ajuts econòmics per a l’obtenció del certificat del nivell B2.2

El programa Parla3 s’estructura en tres fases: avaluació (Avalua’t), formació (Forma’t) i acreditació (Acredita’t), a les quals pots acollir-te en funció del seu nivell en la tercera llengua escollida. Els ajuts de fins a 350 euros per  realitzar cursos de formació i de 50 euros per al pagament de la prova CLUC es tramiten des de l’Agència de  Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Més informació

 

Parla3

Línia de suport a la mobilitat dels estudiants finança una part de les despeses que comporta la realització d’estudis en d’altres països dins del marc de programes d’intercanvi internacionals.

Els ajuts són gestionats per l’AGAUR i per optar-hi caldrà que acreditis un bon expedient acadèmic, així com un coneixement suficient de la llengua de docència del centre de destí.

Més informació

Mobint

Ajut anual destinat a joves enginyers catalans que desitgen ampliar els seus estudis cursant màsters o doctorats en tres universitats dels Estats Units: la Henry Samueli School of Engineering (HSSoE) de la University of California, Irvine; la University of Colorado Boulder; i la University of California, Davis, en  l’àmbit agroalimentari.

El Programa de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya està cofinançat pel Govern i pel Balsells Fellowship Fund de l’empresari català establert a Califòrnia, Pere Balsells.

Més informació sobre les beques Balsells-Generalitat

Data d'actualització:  03.12.2018