• Imprimeix

Sóc estudiant de cicle formatiu

Si ets estudiant de cicle formatiu de grau superior pots accedir a la universitat sense fer cap prova d'accés. La teva nota d'admissió a la universitat serà l'obtinguda al cicle formatiu que has fet, una nota entre 5 i 10 punts.

La nota d'admissió es calcula amb la següent formula:

Nota d'admissió = Qualificació CFGS + a*M1 + b*M2

M1, M2 = les dues qualificacions de matèries superades a la fase específica que, un cop ponderades, proporcionin una millor nota d'admissió

a, b = paràmetres de ponderació de les matèries de la fase específica (0,1 o 0,2)

 

Si vols pujar la nota fins a arribar als 14 punts t'has de presentar a la fase específica de la prova d'accés a la universitat. És important que t'informis de quines són les matèries que ponderen per als estudis universitaris que vols fer. Es tindran en compte les matèries de les quals t'has examinat, sempre i quan obtinguis una puntuació mínima de 5 punts. Informa't de quines matèries ponderen!

Per sol·licitar l'admissió a les universitats públiques catalanes o a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya has de fer la preinscripció universitària a Accesnet. Has de tenir en compte que, abans que finalitzi el termini de preinscripció, hauràs de presentar el certificat de notes del cicle formatiu que hagis cursat.

 

Per accedir als graus en educació infantil i primària de les universitats públiques i privades del sistema universitari català, els estudiants de CFGS caldrà que superin una prova d'aptitud personal. Si vols accedir a un estudi de grau amb prova d'aptitud personal (PAP) has de fer la matrícula i presentar-te a la prova durant el mes de juny.

Si tens el títol de tècnic superior per a l' assignació de places accediràs a través de la quota general de places com és el cas dels estudiants de batxillerat. Si ets un estudiant amb discapacitat o bé tens la condició d'esportista d'alt nivell o d'alt rendiment gaudeixes de places de reserva.

És importat que t'informis sobre l' oferta d'estudis que s'imparteixen a les universitats catalanes, conèixer en què consisteixen, com s'estructuren, on s'imparteixen, les notes de tall dels últims anys i quines són les sortides laborals.

 

Has de saber que és possible que puguis convalidar crèdits ECTS de l'estudi de grau que vols cursar a les universitats catalanes. La informació sobre les convalidacions de crèdits la pots trobar en el següent web. Has de cercar l'estudi de grau que vols cursar a la universitat on el vols fer.

En el cas dels estudis de grau de doble titulació (simultaneïtat d'estudis) pots consultar la taula de convalidacions de crèdits de CFGS (graus amb simultaneïtat)

Data d'actualització:  03.03.2017