• Imprimeix

Sóc estudiant de cicle formatiu

Si ets estudiant de cicle formatiu de grau superior pots accedir a la universitat sense fer cap prova d'accés. La teva nota d'admissió a la universitat serà l'obtinguda al cicle formatiu que has fet, una nota entre 5 i 10 punts.

La nota d'admissió es calcula amb la següent formula:

Nota d'admissió = Qualificació CFGS + a*M1 + b*M2

M1, M2 = les dues qualificacions de matèries superades a la fase específica que, un cop ponderades, proporcionin una millor nota d'admissió

a, b = paràmetres de ponderació de les matèries de la fase específica (0,1 o 0,2)

 

Si vols pujar la nota fins a arribar als 14 punts t'has de presentar a la fase específica de la prova d'accés a la universitat. És important que t'informis de quines són les matèries que ponderen per als estudis universitaris que vols fer. Es tindran en compte les matèries de les quals t'has examinat, sempre i quan obtinguis una puntuació mínima de 5 punts. Les matèries que ponderen s'especifiquen en aquesta taula de ponderació. Informa't!

Per sol·licitar l'admissió a les universitats públiques catalanes o a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya has de fer la preinscripció universitària al portal d'accés a la universitat. Has de tenir en compte que, abans que finalitzi el termini de preinscripció, hauràs de presentar el certificat de notes del cicle formatiu que hagis cursat.

 

Si ets estudiant de cicle formatiu de grau superior (CFGS) i vols accedir als graus en educació infantil i primària de les universitats públiques i privades del sistema universitari català, has de superar una prova d'aptitud personal (PAP). Per fer aquesta prova has de formalitzar la matrícula i presentar-te a l’examen durant el mes de juny.

Si tens el títol de tècnic superior, pots accedir a l'assignació de places accediràs a través de la quota general de places, tal com ho fan els estudiants de batxillerat. Si ets un estudiant amb discapacitat o bé tens la condició d'esportista d'alt nivell o d'alt rendiment pots optar a places de reserva.

És important que, abans de res, t'informis sobre l'oferta d'estudis que s'imparteixen a les universitats catalanes per saber en què consisteixen, com s'estructuren, on s'imparteixen, les notes de tall dels últims anys i quines són les sortides professionals.

 

Amb un cicle formatiu de grau superior (CGFS) pots convalidar crèdits ECTS a les universitats catalanes. Pots trobar informació sobre la correspondència de crèdits en aquest web. Hi has de cercar l’estudi de grau que vols cursar a la universitat on desitges fer-lo.
En el cas dels estudis de grau de doble titulació (simultaneïtat d'estudis) pots consultar la taula de convalidacions de crèdits de CFGS (graus amb simultaneïtat).

Data d'actualització:  15.02.2018