• Imprimeix

Sóc estudiant de batxillerat

Si ets estudiant de batxillerat i vols accedir a la universitat, és important que, primer de tot, t’informis sobre l’oferta d’estudis disponible a les universitats catalanes i sàpigues com s’estructuren, on s’imparteixen, quines han estat les notes de tall dels darrers anys i quines sortides professionals tenen.

Si prefereixes cursar un cicle formatiu de grau superior, un cicle formatiu d'arts plàstiques i disseny o bé ensenyaments esportius, pots consultar l'oferta a la pàgina web del Departament d'Ensenyament

Un cop localitzats els estudis que necessites per desenvolupar la feina que t’agradaria fer més endavant, pots consultar els passos a seguir per obtenir una plaça:

1. Per accedir a la universitat has de superar la prova d'accés a la universitat (PAU)

2. Un cop superada la prova, per sol·licitar l'admissió a les universitats públiques catalanes o la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya has de fer la preinscripció universitària al portal d'accés a la universitat. Si vols accedir a estudis que requereixin una prova d'aptitud personal (PAP), com ara ciències de l’activitat física i de l’esport o bé pilot d’aviació comercial i operacions aèries, has de fer primer la preinscripció universitària i després la matrícula per presentar-te a la prova, que es fa durant el mes de juny.

3. Pel que fa a l' assignació de places, si tens la prova d'accés a la universitat superada, hi entres per la quota general de places. Si ets un/a estudiant amb discapacitat, o bé tens la condició d'esportista d'alt nivell o d'alt rendiment gaudeixes de places de reserva.

Si has optat per un cicle formatiu de grau superior, un cop hagis obtingut el títol de tècnic superior, també podràs entrar a la universitat i fins i tot convalidar crèdits universitaris sempre que els estudis que vulguis fer tinguin alguna relació amb els ensenyaments rebuts.

 

Preinscripció universitària 2018

Els alumnes repetidors de matèries de batxillerat (cursant 3 o menys matèries), que obtenen el seu títol de Batxillerat LOE el 2017, poden accedir a estudis universitaris de grau amb el títol de Batxillerat (la nota d’admissió és la nota mitjana de batxillerat).

Els alumnes amb el títol de Batxillerat LOE de l’any 2016 que no s’hagin presentat a la PAU o la tenen suspesa, poden accedir a estudis universitaris de grau amb el títol de Batxillerat (la nota d’admissió és la nota mitjana de batxillerat).

Aquests alumnes de batxillerat LOE - 2016 i repetidors 2017- només poden fer la preinscripció a la convocatòria de setembre, però han de tenir en compte que en l’assignació de places d’aquesta convocatòria tindran preferència d’admissió els alumnes que tinguin la PAU superada.  (Veure: "Quota general de places: ordre de prioritat" a l’assignació de places)

Si aquests alumnes volen millorar la seva nota d’admissió, poden examinar-se de matèries de PAU de fase específica.

 

Data d'actualització:  15.02.2018