• Imprimeix

Sóc estudiant de batxillerat

Si ets estudiant de batxillerat i vols accedir a la universitat, és important que, primer de tot, t’informis sobre l’oferta d’estudis disponible a les universitats catalanes i sàpigues com s’estructuren, on s’imparteixen, quines han estat les notes de tall dels darrers anys i quines sortides professionals tenen.

Si prefereixes cursar un cicle formatiu de grau superior, un cicle formatiu d'arts plàstiques i disseny o bé ensenyaments esportius, pots consultar l'oferta a la pàgina web del Departament d'Ensenyament

Un cop localitzats els estudis que necessites per desenvolupar la feina que t’agradaria fer més endavant, pots consultar els passos a seguir per obtenir una plaça:

1. Per accedir a la universitat has de superar la prova d'accés a la universitat (PAU)

2. Un cop superada la prova, per sol·licitar l'admissió a les universitats públiques catalanes o la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya has de fer la preinscripció universitària a Accesnet. Si vols accedir a estudis que requereixin una prova d'aptitud personal (PAP), com ara ciències de l’activitat física i de l’esport o bé pilot d’aviació comercial i operacions aèries, has de fer primer la preinscripció universitària i després la matrícula per presentar-te a la prova, que es fa durant el mes de juny.

3. Pel que fa a l' assignació de places, si tens la prova d'accés a la universitat superada, hi entres per la quota general de places. Si ets un/a estudiant amb discapacitat, o bé tens la condició d'esportista d'alt nivell o d'alt rendiment gaudeixes de places de reserva.

Si has optat per un cicle formatiu de grau superior, un cop hagis obtingut el títol de tècnic superior, també podràs entrar a la universitat i fins i tot convalidar crèdits universitaris sempre que els estudis que vulguis fer tinguin alguna relació amb els ensenyaments rebuts.

 

Data d'actualització:  03.03.2017